Kurs i digitalt svart-hvitt

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Fra Interfotos nettside:

Innhold:

Svært mange er interessert i sort-hvitt-fotografering, men finner det vanskelig å få til med digitalt utstyr. De fleste digitale SLR-kameraene i dag har ikke en egen instilling for sort-hvitt, det betyr at konvertering må skje i egnet programvare (hvilket er en stor fordel når man vet hvordan). Her er det et utall muligheter, og meninger, og lett for å bli forvirret. Når man har konvertert og justert og så skal gjøre en utskrift, opplever de fleste uheldige fargestikk som ødlegger hele bildet.

Etter en del prøving og feiling uten at resultatet blir som ønsket, mister de fleste motet og gir opp hele greia. Dette er ikke nødvendig! Lær deg hele prosessen fra bildetagning til utskrift med forutsigbare resultater!

I dette kurset begynner vi med bildetagning og kamerasettinger, filter eller ikke filter, filformater og fargerom. Vi går videre til Photoshop og konverteringsmetoder, justeringsverktøy, justeringslag og masker, sort-hvitt og duotone. Til slutt profiler og utskrift på Epson Stylus PRO 4800 skriver.

Generelt

 • Kamerasettinger
 • Motivvalg

  Camera Raw

 • Konverteringsmetoder og kvalitetsforskjeller
 • Justeringsverktøy
 • Layers, adjustment layers, channels
 • Seleksjoner og masker
 • Retusjering, Clone Stamp, Healing Brush, Patch Tool
 • Unsharp mask, Smart Sharpen, local contrast
 • Gaussian blur
 • Duotone
 • Oppløsning og printstørrelse, crop
 • Profiler og utskrift

  Alle kurs gjelder siste versjon av Photoshop, CS2. Denne versjonen inneholder så mange oppgraderinger og nye funksjoner at den anbefales for alle som abeider med digitale bilder. Spesielt når det gjelder råfilhåndtering er det mye å tjene på å oppgradere til CS2. Du vil allikevel ha nytte av kursene Trinn 1 og B&W hvis du bruker Photoshop CS.

  Sondrup Creative utvikler kurs for profesjonelle brukere, basert på anerkjente og velprøvde metoder. Det forventes selvfølgelig et kvalitetsmessig godt resultat når vi leverer et bilde fra oss, men nesten like viktig i en profesjonell sammenheng er trygghet på metodene, effektiv tidsbruk og at man alltid har mulighet for etterkorrigeringer uten at man må gjøre store deler arbeid om igjen. Kursene passer også for avanserte amatører.

  Forkunnskap: Generell datakompetanse, erfaring med Photoshop anbefales.

  Tidspunkt: Kurset arrangeres 4. desember 2006 klokken 09:00-16:30

  Sted: Interfotos kurslokaler i O. H. Bangs vei 51, Høvik.

  Pris: kr 2500,- per deltaker. Dette inkluderer enkelt kursmateriale, kursbevis og en god lunsj.

  Påmelding: Bestill kursplass direkte via vår webshop eller send en E-post til kurs@interfoto.no. Påmelding er bindende. Interfoto forbeholder seg rett til å avlyse kurset hvis antall påmeldinger blir færre enn 4. Hvis kurset blir overtegnet vil de påmeldte som ikke får plass, få tilbud om nytt kurs på et senere tidspunkt.

  Spørsmål om kursinnhold: Sondrup Creative, tlf 926 99 106 eller email sondrup@c2i.net.

  Spørsmål om påmelding: Kursavdelingen på kurs@interfoto.no.

 • Norges beste mobilabonnement

  Desember 2018

  Kåret av Tek-redaksjonen

  Jeg bruker lite data:

  Komplett MiniFlex 1 GB


  Jeg bruker middels mye data:

  Komplett MedioFlex+ 6GB


  Jeg bruker mye data:

  Chili 25 GB


  Jeg er superbruker:

  Chili Fri Data


  Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

  Forsiden akkurat nå

  Til toppen