kurio

Kurio med smartmobil for barn

Denne skal gi foreldre full kontroll over barnas mobilbruk.

For et par år siden kom Kurio med et 7-tommer nettbrett for barn, et Android-brett med gummibeskyttelse mot støt og slag, og en programvare som var spesielt tilpasset for barn. Brettet er et ordinært Android-brett, men foreldre kunne velge å aktivere en "barnemodus" som begrenset barnas bruksområde til kun å omfatte tjenester som foreldrene hadde godkjent. I tillegg kom brettet med både spill og brukergrensesnitt tilpasset denne aldersgruppen.

Svartelist apper og personer

Kurio har allerede et 4-tommers nettbrett som minner svært mye om den nye mobiltelefonen. Dette heter Kurio 4S Touch, og er uten SIM-kort. .
Kurio har allerede et 4-tommers nettbrett som minner svært mye om den nye mobiltelefonen. Dette heter Kurio 4S Touch, og er uten SIM-kort. .

Det er selvsagt mange flere kontrollfunksjoner på telefonen. Du kan for eksempel bestemme hvor mange minutter barnet kan ringe, og blokkere enkelte nummer for SMS. Antallet SMS og MMS barnet kan sende kan begrenses, men foreldre skal ikke kunne snoke i innholdet i barnas SMS og MMS-meldinger.I den nye mobiltelefonen, som Kurio kaller "den tryggeste smartmobilen for barn", kan du som har barn bestemme hvilke apper som skal la seg installere på barnets mobil, og hvilke som ikke skal gjøre det. Du kan også sette opp en svarteliste over personer som barna ikke skal kunne legge til i kontaktlisten. Tilsvarende kan du legge inn fem kontakter som barna ikke kan slette. 

Skurke-selfies

Telefonen har GPS, og som barnets forelder kan du sette den til å rapportere sin posisjon med 15, 30 eller 60 minutters intervaller.

Telefonen kommer også med tyverisikring i form av et program som lar deg blokkere telefonen og slette innholdet om den blir stjålet. Denne funksjonen finnes allerede på Android-mobiler, men Kurio-telefonen kan i tillegg settes til å knipse et bilde med telefonens frontkamera og sende det til deg, slik at du får se ansiktet til kjeltringen som har rappet podens smartmobil. Bildet blir tatt automatisk når tyven slår telefonen av eller på.

Les også: Guide: Slik sikrer du den nye mobilen din

Sladrer om SIM-bytte

Som forelder kan du få melding om når telefonen har lite strøm, og om når ungen slår telefonen av eller på. Om ønskelig kan du også få melding dersom SIM-kortet i telefonen blir byttet.

Kurio Phone har en skjerm på 4 tommer med oppløsning på 400 x 800 bildepunkter, 4 GB innebygget lagringsminne, 1 GB arbeidsminne og plass for MicroSD-kort opp til 32 GB. Den leveres med Android 4.2, og kan filtrere 450 millioner nettsteder på 170 språk for å luke ut upassende innhold.

Pris er ikke oppgitt, men telefonen skal komme på markedet i løpet av våren.

Skal du gi mobil til barna? 
Da bør du ta «mobilpraten» først »

Her finner du alle sakene fra CES 2014-messen i Las Vegas »

(Kilde: Phonearena)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen