Illustrasjonsbilde.
Teknofil
Illustrasjonsbilde. (Bilde: Teknofil.no, Istockphoto)

Kunstig intelligens elsker katter

Googles kunstige hjerne har 1000 datamaskiner, 16 000 prosessorer og en forkjærlighet for kattevideoer.

I fiksjonens verden har kunstige intelligenser en lei tendens til å ønske verdensherredømme, men ikke denne. Googles hjernesimulering involverer 1000 datamaskiner og 16 000 prosessorer, samt en forkjærlighet for katter!

Prosjektet er et av de foreløpig største forsøkene på å simulere en menneskehjerne, og systemet har friheten til å lære hva enn det måtte ønske fra Internett. Det har valgt det mange andre også velger: Å se på kattevideoer.

10 millioner bilder

Ideen er at teknologien kan ta større sett med data og legge merke til mønstre på egen hånd. Når den kunstige intelligensen ble presentert 10 millioner digitale bilder fra YouTube-videoer, besluttet den å lære seg å identifisere kattedyr.

Forskerne bak systemet sier at de aldri fortalte maskinen å gjenkjenne katter, og at den helt alene fattet interesse for det kjære husdyret.

Ligner vår egen hjerne

Google-hjernen satte sammen et drømmeaktig bilde av en katt ved å ta i bruk en komplisert struktur av det den allerede hadde sett av millioner av bilder på YouTube. Ifølge forskerne ligner dette på vår egen aktivitet i vår visuelle hjernebark.

En av grunnene til at det er nettopp katter som den avanserte intelligensen har valgt ut, kommer av det store antallet kattevideoer på YouTube.

Systemet er altså sammenlignbart med vår egen visuelle hjernebark, men det er fremdeles 1 million ganger mindre enn menneskehjernen. Forskerne bak prosjektet er imidlertid optimistiske, og forteller at det kan være mulig å få til en fullskalamodell av menneskets visuelle hjernebark før dette tiåret er omme.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

(Kilde: The New York Times)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen