(Bilde: iSotock/8134575)

Kunne formatert to PC-er – knuste utstyr for 17 mill.

Amerikansk departement ble litt vel ivrige.

I en nylig sluppet rapport kommer det frem at økonomiutviklingsdepartementet i USA, en seksjon under det amerikanske handelsdepartementet, brukte 2,7 millioner dollar, eller nesten 17 millioner norske kroner, på å unødvendig destruere IT-utstyr. Det er halve IT-budsjettet til departementet.

Hvorfor? Fordi to av totalt 250 maskiner var infisert med skadevare, et problem som i ytterste konsekvens kunne blitt håndtert ved å formatere to harddisker. Det melder Federal News Radio, som peker til en rapport som ble lagt frem for departementet forrige uke.

Trodde angrepet var stort

Den utrolige historien starter vinteren 2011, da departementet fikk beskjed om at det var skadevare et sted i systemet deres. IT-avdelingen kastet seg raskt over problemet, og trodde at de var utsatt for et nasjonalt angrep som hadde infisert 146 av de 250 maskinene.

Rapporten peker til at et annet departement i USA ble utsatt for det samme angrepet, og de ryddet opp på et blunk. Det var heller ikke bare datamaskiner handelsdepartementet destruerte for å bli kvitt skadevaren – av alle ting gikk til og med mus, tastaturer, printere, TV-er og kameraer med i dragsuget.

Den totale kostnaden for operasjonen endte til slutt på drøyt 2,7 millioner dollar, en kostnad rapporten slår klart fast at var totalt unødvendig.

Over til noe helt annet:
Denne søppelbøtta fanger avfallet for deg »

(Kilder: Rapporten, via Federal News Radio og The Verge

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen