Kunne du tenkt deg et tastatur som dette?
(Bilde: Kickstarter)

Kunne du tenkt deg et tastatur som dette?

Kreativ vri med mekaniske taster.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

I utgangspunktet er tastaturer som kjent ganske generiske produkter, men det er ikke dermed sagt at de ikke lar seg modifisere på ulike måter for å gi brukerne en litt annerledes tastaturopplevelse.

Nå har det dukket opp et nytt tastaturkonsept som nylig nådde målet sitt på finansieringsnettstedet Kickstarter, nemlig «Qwerkywriter».

Mekanisk tastatur med en vri

Qwerkywriter er navnet på et tastatur som rett og slett er bygget som et skrivemaskintastatur av den gode, gamle typen. Konseptet ble unnfanget av en spillutvikler som tilbringer mye tid ved tastataturet, og som ganske enkelt ønsket en mer «underholdende» skriveopplevelse.

De spesiallagde tastene har kanter av krom.
De spesiallagde tastene har kanter av krom.Foto: Kickstarter

Med en forkjærlighet for både mekaniske tastaturer og den klassiske skrivemaskin-estetikken, ble resultatet altså en kombinasjon av disse to elementene.

Den første prototypen ble håndbygget av utvikleren selv og baserer seg på den mekaniske brytertypen Cherry MX Blue, som er laget for å gi solid taktil tilbakemelding og hørbare klikk ved nedtrykk.

Taster med kromkanter

Ellers kommer tastaturet med runde, spesiallagde taster som til og med er prydet med krombelagte kanter. Den øvre delen av tastaturet, der hvor man vanligvis mater inn papiret, kan brukes som nettbett-holder.

Qwerkywriter har videre 84 taster, støtte for både USB og Bluetooth og veier 1,36 kilogram. De ytre målene er 30,4 cm x 17,7 cm x 7,6 cm på det tykkeste punktet. Produktet har altså ikke en spesielt lav profil, men så er det vel heller ikke det som er meningen.

Rent funksjonalitetsmessig ser ikke tastaturet ut til å tjene noe bestemt hensikt, men retter seg nok mer mot dem med et øye for design og estetikk. Modellen skal bli tilgjengelig i løpet av sommeren neste år, og kan forhåndsbestilles nå på hjemmesiden for 309 amerikanske dollar. Se for øvrig video under.

Tastaturer domineres av QWERTY-standarden:
Her er utfordreren (Ekstra) »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen