Kundene truer HTC forgjeves

Mobilen.no har tidligere skrevet om HTC-kunder som har samlet seg for å presse selskapet til å slippe nye drivere til sine nye mobiler. Forumbrukere truer HTC med søksmål, i tillegg til å tilby belønning til den som klarer å utvikle bedre drivere.

Nå kan en uttalelse fra HTC tyde på at alt oppstyret er forgjeves.

Les også:

- Nye HTC-mobiler er for treige
- Vil betale for bedre HTC-drivere
- TEST: HTC S730 – Mobiltelefonenes sveitserkniv

Uten ATI-brikke
Det er "dokumentert" i videoklipp at grafikken på nye HTC-mobiler er noe tregere sammenlignet med modeller som er flere år gamle. Blant andre har htcclassaction.com gått kraftig ut med påstanden om manglende drivere. Nettstedet vet at de nyeste HTC-mobilene er utstyrt med Qualcomm-brikkesettet MSM 7200, og påstår at den er utstyrt med grafikkenheten ATI Imageon. I så fall behøvdes bare drivere som tok enheten i bruk.

HTC har imidlertid kommet med en offisiell uttalelse som kan stoppe hele kampen:

- HTC tilbyr ikke dedikerte eller optimaliserte multimedieenheter og kan bekrefte at våre Qualcomm MSM 7xxx-baserte enheter ikke bruker ATIs Imageon brikke for videoaksellerering, skriver selskapet

Nekter å gi seg
AMD, produsenten av ATI Imageon, skal ha uttalt til dailytech.com at Qualcomm-brikkesettet kan leveres både med og uten grafikkenheter, alt etter hva kunden (eksempelvis HTC) ønsker.

Selv etter HTCs uttalelse om manglende hardwarekapasitet, nekter noen brukere å gi seg. På htcclassaction.com kan vi blant annet lese at de henger seg opp i ordbruken i den offisielle uttalelsen. Eksempelvis har HTC skrevet at de ikke "bruker" grafikkbrikken, i stedet for å spesifisere at den fysisk sett ikke er der.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen