Kundene svikter ROKR

Motorola og Apples ROKR ble lansert med brask og bram i begynnelsen av september, og forventningene var mildt sagt skyhøye. Siden har det vært pinlig stille rundt ROKR.

Nå har ROKR-telefonen vært i salg på det amerikanske markedet en måneds tid. Salgstallene er imidlertid ikke helt slik Apple og Motorola hadde forventet seg. Salget skal visstnok gå svært dårlig, og lagrene fylles opp med ROKR-telefoner som ingen vil ha.

I følge amerikanske analytikere, er det telefonens design som har skylden for de dårlige salgstallene. Både Motorola og Apple har med sine RAZR-telefoner og iPod-spillere satt egne standarder for design. At ROKR-telefonen har lite til felles med både Motorolas designsuksess og Apples elegante musikkspillere, kom nok som den største skuffelsen på publikum.

Mange hadde nok også håpet at spilleren skulle ha mulighet til å laste ned sanger direkte via iTunes Music Store på internett. Dette er imidlertid ikke mulig med ROKR, og sanger må først kjøpes via iTunes og deretter overføres fra PC-en.

ROKR har heller ikke plass til flere enn hundre sanger på samtidig, noe som aldri kan måle seg med Apples egne musikkspillere. Denne grensen har blitt satt av Apple selv, trolig nettopp for å skåne salget av sine egne iPod-spillere.

En annen musikkspiller som derimot har solgt som varmt hvetebrød siden salget startet, er Apples egen iPod Nano. Nano ble nemlig lansert omtrent samtidig som ROKR, noe som var grunnlaget for den offentlige skittkastingen selskapene imellom i etterkant av lanseringene.

Det er rimelig å anta at de to selskapene går i tenkeboksen før de innleder et eventuelt videre planer om å revolusjonere mobil- og musikkspiller-bransjen.

(Kilde: Mac News World, Arizona Daily Star)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen