Kun video gjenstår

Amobil skrev i forrige uke om ryktene rundt Microsoft og deres planer om å utfordre Apple på mp3-markedet. I går fikk dette ryktet enda et bein å stå på, ettersom den velorienterte Wall Street Journal hevder at både Microsoft og Apple skal være på besøk i Hollywood for tiden, med film for øyet.

Opplysningene skal komme fra sentrale kilder i flere av de store filmselskapene. For mens Apple allerede har musikkstøtte på plass i sin iTunes-butikk, skal visstnok Microsoft også ha musikkbransjen med på notene for lanseringen av sin musikktjeneste. Men begge selskapene mangler spillefilmer i sin portefølje, og det er derfor selskapene nå er i samtaler med den amerikanske filmindustrien.

Opplysningene ble i går sendt ut via Reuters og det skrives i dag om Microsofts og Apples planer over hele verden.

Informasjonen kan tyde på at Microsofts mulige mp3-spiller også vil ha støtte for video, noe Apples siste iPod-generasjon også har. Siden ryktene har versert en god stund om en ny bredskjerms-iPod, kan filmfremstøtet fra Apple også tyde på at kommende iPod-er skal ha like god filmstøtte som musikkstøtte.

Flere nettsteder meldte i går også at Stece Jobs og Apple har brutt forhandlingene med filmbansjen, mye på grunn av uenighet om pris. Kilder bransjeavisen Variety har vært i kontakt med, sier at Apple ønsker å selge filmer for samme pris som en CD, som vil si mellom 70 og 100 kroner.

(Kilder: Digi, Wall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen