Guide

Kulere Windows med et klikk

Med dagene tilbrakt ved et vindu mot bakgården er det ikke så merkelig at vi er opptatt av fine skrivebordsbakgrunner her i redaksjonen. Tidligere har vi derfor sett på nettsteder du kan besøke for å få tak i fine bilder som egner seg til slikt.

Det finnes alternativer til å lete etter bakgrunner for Windows. Et av dem er å bruke såkalte temaer i Windows 7. Temaer er egentlig ikke noe nytt, men med den nyeste utgaven av Windows har disse blitt langt enklere å ta i bruk, bytte mellom og fjerne igjen.

Temaer har i hovedsak med Windows' utseende å gjøre. Et tema kan være en eller flere ting - noen vil for eksempel bare bestå av flere bakgrunner (som skifter av og til), mens andre også setter inn nye lyder, muspekere, vindusfarge, skjermsparer eller ikoner. Temaer i Windows 7 støtter i teorien også RSS-feeder, og nylig slapp Microsoft sitt første tema der bakgrunnene blir lastet ned automatisk - Bing Dynamic.Å bytte eller legge til et tema i Windows 7 er enkelt. Høyreklikk på Skrivebordet, og velg Tilpass helt nederst. Slik kommer du enklest til personaliseringsvinduet der du finner temaene som følger med, pluss dine egne temaer (herunder de du har laget eller lastet ned selv). For å øke utvalget er det raskeste å klikke på Hent flere temaer på Internett.

Da får du opp Microsofts egne nettsider for personalisering. Klikk deg først inn på Windows 7-temaer, og finner du noe du liker er det bare å laste det ned. Dobbeltklikk deretter på tema-fila for å installere og ta den i bruk. (Slapp av, du kan bytte til ditt opprinnelige tema etterpå.) Hvis du ikke er fornøyd med utvalget hos Microsoft kan du finne flere ved å gjøre et kjapt søk.Fra nettsidene for personalisering kan du for så vidt skaffe deg mer enn temaer. Det er også mulig å klikke seg fram til vanlige bakgrunner og miniprogrammer (gadgets). Les også: 10 gode Windows-gadgets

Går du etter hvert lei av et tema fjerner du det ved å først bytte til et annet, høyreklikke på det du vil ha bort og velge Slett tema. Du kan nemlig ikke slette temaet mens du bruker det. Går du bare lei en spesiell bakgrunn kan du bytte ved å høyreklikke på Skrivebordet og velge Neste skrivebordsbakgrunn.

Å ha et kult tema hjelper selvfølgelig ikke dersom du har skrivebordet fullt av ikoner. Om det er tilfelle for deg kan du sjekke ut vår artikkel Tre veier til ryddigere skrivebord.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen