Kulde dreper harddisken

Kulde dreper harddisken

En overraskende undersøkelse viser at høy arbeidsbelastning ikke gjør skade på harddisken din. Derimot er diskene uventet følsomme for kulde, skriver BBC News.

Det er teknikere hos Google som har utarbeidet rapporten.

Uventede sammenhenger
- Vi ventet å se en veldig tydelig sammenheng mellom høy bruk og feil, men resultatene viser et mer komplekst bilde. Til å begynne med virker det som om kun veldig ny og veldig gamle harddisker er de som følger det ventede mønstret, står det i rapporten.

Harddisker under tre år gamle som ble brukt mye, kollapset mindre enn like gamle harddisker som bare ble brukt nå og da.

En av årsakene til dette kan være at problemharddiskene velges ut av systemet tidlig. Hard arbeidsbelastning vil tidlig vise hvilke harddisker som får problemer, mens i disker som kun benyttes nå og da ikke vil problemene ikke vises så tidlig.

100.000 undersøkt

I rapporten ble harddiskfeil klassifisert som at disken måtte byttes ut. Resultatene er basert på Googles egen driftsovervåkning, som med jevne mellomrom sjekker hvordan maskinvaren fungerer.

100.000 kommersielle harddisker i størrelser fra 80 til 400 GB inngikk i rapporten. Harddiskene kom fra en rekke ulike produsenter og var brukt i Googles virksomhet siden 2001.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen