Krystallklar lettvekter

Alternativ tekst mangler

  Flamingo

Vekt: 11 gram

Bundel: Lader med bordstativ, bæresnor

Batteri: Tale: 8 timer. Hviletid: 180 timer.

Målt rekkevidde: 8 meter innendørs.

Blåtann-versjon: 1.2

Finn priser i prisguiden

Tidligere denne uken testet vi en rekke ultraportable blåtann-hodesett med vekt på under 10 gram. Hodesettet Flamingo fra Cellpoint Connect veier 11 gram, og smetter nok også inn i kategorien ultraportabel. Og det er produsert i Norge/Danmark.

Flamingo vant i 2005 førsteprisen for beste design og ergonomi under messen Innovation International CES, noe som er litt morsomt. Designen er nemlig utviklet i Norge.

Hodesettet har en stilren design, med en slags beskjeden bøy som preger hele hodesettet. Det er ingen unødvendige detaljer på utsiden av hodesettet, og faktisk ikke engang en logo.

Likevel er ikke Flamingo helt overlegen i oppbygningen. Hodesettet er først og fremst ganske stort i forhold til mange av dagens alternativer. Når du ser nærmere på det merker du også at hodesettet er laget av billig plastikk som kan sammenlignes med materialer som fjernkontroller lages av.

Klikk for større og flere bilder i prisguiden - (Foto: Einar Eriksen)

Behagelig på øret
Løsningen for å feste hodesettet til øret, er noe vi aldri har sett tidligere. Flamingo festes i de ytre øregangene ved at det vris på plass, og hodesettet har ikke noen ørebøyle. Produsenten kaller løsningen for EarClick. Med det første knoter du kanskje litt med å få hodesettet på plass, men etter hvert går dette ganske lett for seg.

Å ha Flamingo-hodesettet på øret er en behagelig opplevelse. Det presser ikke på noen punkter mer enn andre, og du kan bruke det i lang tid uten at du kjenner smerter. Hodesettet har heller ikke lett for å falle av. I lengden er faktisk dette det mest behagelige hodesettet vi har prøvd.

Lydkvalitet
Lydkvaliteten i Flamingo er heller ikke til å riste på hodet av. Vi brukte hodesettet aktivt uten at noen trengte å klage på dårlig lyd. For brukeren er lyden klar, tydelig og naturtro. Volumet kan også stilles høyt nok i massevis. Motparten hadde heller ingenting å utsette.

Støyfiltreringen er bedre enn på de aller fleste hodesett i denne vektklassen. Bakgrunnsstøy filtreres bort i de fleste situasjoner, og selv tett inntil trafikkerte veier kunne motparten høre oss uten problemer. Flamingo slår ikke mobiltelefoner flest på støyfiltrering, men er likevel bedre enn de fleste hodesett i denne vektklassen.

Med i pakken får du også en vindhette som du trer over den nedre delen av hodesettet. Denne er uvurderlig hvis du absolutt skal snakke i telefonen i mye vind. For eksempel hvis du bor i Bodø, eller bare trenger å jobbe utendørs mens du snakker i telefonen.

Rekkevidden til Flamingo-hodesettet er også veldig god. Vi målte den til hele 8 meter innendørs før det begynte å skurre. Batterilevetiden er oppgitt til 8 timer i samtale, eller 180 timer i hvilemodus, noe som er gode spesifikasjoner i forhold til rekkevidden.

Alternativ tekst mangler

Konklusjon
Alt i alt synes vi Flamingo er laget av litt for billige materialer som minner om fjernkontroller og gamle CRT-skjermer til å nå til topps når det gjelder design.

Men hodesettet er behagelig å ha på ørene. Og når både rekkevidden, batterilevetiden og lydkvaliteten slår det meste ned i støvlene skal vi ikke henge oss så alt for mye opp i materialet.

Hodesettet fungerer veldig godt i praksis, og er definitivt ikke noe bomkjøp. Du kan trygt plassere denne under juletreet.

CellPoint Connect Flamingo Bluetooth Headset

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen