Mer trøbbel for SandForce-kontrollerne
Mer trøbbel for SandForce-kontrollerne (Bilde: Jørgen E. Nilsen, Hardware.no)

Krypteringsfeil i nye SSD-er

De populære SandForce-kontrollerne støtter ikke 256-bit som lovet.

For tre år siden dukket en liten produsent av SSD-kontrollere, selve hjernen til en SSD, opp fra intet. Gjengen het SandForce, og de spiste raskt en gigantisk del av forbrukermarkedet for SSD-er.

I over ett år har den nye kontrolleren deres vært på markedet, SandForce SF-2281. Den er blant annet brukt i modeller som OCZs Vertex 3 og Intel 520.

Takler ikke AES 256-bit

Det har hele tiden vært sagt at SF-2000-kontrollerene støtter direkte AES 256-bits kryptering, en meget potent sikkerhetsløsning som foreløpig ikke kan knekkes.

Nå har imidlertid prosessorgiganten Intel funnet ut at SSD-en ikke støtter 256-bit i det hele tatt. Nøyaktig hvorfor er foreløpig ikke kjent, men problemet ligger så dypt at det ikke kan rettes opp med programvare.

Problemet ligger i selve maskinvaren, og den eneste måten å løse det på er å få en helt ny SSD. Både Intel og Kingston har meldt at de skal bytte ut SSD-ene til kunder som krever 256-bits-kryptering, så fort de har en løsning på problemet.

Lettere sikkerhet fungerer bra

Selv om den ekstra sikre krypteringsmetoden ikke fungerer, er det ikke noe problem med AES 128-bit-krypteringen. Denne fungerer uavhengig av krypteringsmodellen med problemer.

For de fleste brukerne, som ikke bruker kryptering i det hele tatt, byr ikke dette problemet på noen utfordring.

(Kilde: Kingston)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen