Krypterer samtaler

SecureGSM er et sikkerhetsprogram for mobiltelefonen som krypterer overføringen av signaler for å unngå at noen tyvlytter til samtalen. Programmet egner seg spesielt for de som jobber i bank eller andre steder hvor man utveksler store mengder konfidensiell informasjon.

I følge firmaet som står bak programmet er dagens GSM-teknologi langt i fra sikker. De siste årene har det dukket opp skannere som kan etterligne basestasjoner. Disse har blitt stadig mer vanlige og er i stand til å snappe opp og dekryptere mobilsignaler for dermed å kunne overhøre hva som blir sagt.

Administrerende direktør hos SecureGSM, Roman Korolik er overbevist om at slikt utstyr brukes i dag for å fange opp sensitive telefonsamtaler. - Selv om det er ulovlig i de fleste land får du kjøpt det, sier han og henviser til blant annet børsen som et potensielt sted for avlytningsutstyr.

Neil Campell, som er sikkerhetssjef for IT selskapet Dimension Data tror derimot ikke et slikt system vil slå an hos stort andre enn militære organisasjoner.

- Dette er et system for organisasjoner som kommuniserer via mobiltelefonen og er klar over at risikoen for avlytting er generelt svært lav, men at den risikoen er fullstendig uakseptabel, sier Campbell.

SecureGSM krever Windows Mobile Phone Edition med en ARM kompatibel prosessor på 200MHz eller bedre, samt 6MB RAM og 2MB lagringsplass. Produktet har en prislapp på rundt 1300 kroner per lisens.

Programmet kan kjøpes på hjemmesidene til SecureGSM.

(Kilder: ITavisen, ZDNet Australia)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen