Krymper minnekortene

Samsung annonserte i dag at de så tidlig som i 2005 begynner masseproduksjon av en ny minnekortstandard, som har fått navnet MMCMicro. Disse kortene er bare et av mange steg på veien mot mindre mobiltelefoner og håndholdte enheter.

Tre ganger mindre - fem ganger raskere
MMCMicro-kortene blir ikke større enn 12 x 14 x 1.1 mm. Dette er ikke mer enn en tredjedel av størrelsen til RC-MMC-kortene(Reduced Size-MMC), som igjen utgjør omtrent halvparten av et vanlig MMC-kort. Den mikroskopiske størrelsen har imidlertid ikke hatt noen negativ innvirkning på de øvrige spesifikasjonene.

MMCMicro-kortene vil nemlig kunne lese data i en hastighet på hele 10 Mbit/s, noe som er nesten fem ganger raskere enn RC-MMC-kort. Skrivehastigheten har også blitt tre ganger høyere, nærmere bestemt 7 Mbit/s.

De første ladningene med MMCMicro-kort som rulles ut av fabrikkene vil komme i størrelser på 32, 64 og 128 MB. Samsung har i tillegg lovet at de i løpet av 2005 vil lansere kort med kapasiteter på både 256 og 512 MB.

Solide saker
Holdbarheten til de nye minnekortene høres absolutt lovende ut. I følge Samsung skal nemlig hvert eneste kort kunne overskrives rundt 100.000 ganger før det tar kvelden, noe som burde dekke behovet til selv den mest aktive mobilfotografen.

Produksjonen av kortene begynner som nevnt rett over nyttår. Hva man må punge ut for å skaffe seg et mikrokort er ennå ikke kjent.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen