Kroken på døra for Hattelco
(Bilde: Shutterstock / Montasje)

Kroken på døra for Hattelco

Datadistributøren legges ned, og Multicom tar over PS.no.

Datautstyrsdistributøren Hattelco har de siste årene seilt på stormfulle hav. Etter en fin oppgang gjennom 2000-tallet toppet det hele seg i 2007, med en omsetning på over en milliard kroner. I 2008 hadde selskapet 73 ansatte. Men så endret markedet seg – produsentene fant ut at de like godt kunne selge direkte til de store butikkjedene.

Karl Johan Lier, styreleder i Hattelco.
Karl Johan Lier, styreleder i Hattelco.Foto: Hattelco

Omveltningene i bransjen har på ingen måte kommet positivt ut for Hattelco. Resultatet over de tre siste årenene har vært et samlet driftsunderskudd på nærmere 50 millioner kroner, og at styret nå ikke lenger mener bedriften har livets rett. De for tiden 22 ansatte mister jobben.

– Dette er veldig beklagelig og trist, men når situasjonen er som den er, er dette det rette, uttaler styreleder Karl Johan Lier til Haugesunds Avis.

Avisen skriver også at hovedeier Jacob Hatteland har gått inn med en god del egenkapital for å holde liv i selskapet. Ifølge styreleder Lier gikk han inn med 27 millioner kroner bare i fjor.

Multicom tar over PS.no

Den Hattelco-eide nettbutikken PS.no, som også var en viktig brikke i sirkuset som til syvende og sist sendte konkurrenten Netshop til graven, skal overtas av Multicom.

– PS.no vil fortsette som en egen butikk, og vil etter hvert vil få et litt annet varesortiment enn Multicom.no. Det skal fremstå som to forskjellige butikker, skriver Tron A. Løvig, daglig leder for Multicom, i en e-post til Hardware.no.

Ifølge Løvig vil PS.no få et mye større utvalg enn det har i dag, og fraktkostnadene skal bli lavere. Overtagelsen vil heller ikke ha noe å si for returer og garantier – dette vil fortsette som vanlig for dagens PS.no-kunder.

Dramatisk spill:
Dette gikk galt for Netshop >>>

Kilde: Haugesunds Avis

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen