Kritisk Itanium-utsettelse

Intel kom denne uken med ganske dårlig nyheter i forbindelse med Itanium-plattformen. "Montecito" vil nemlig bli utsatt til midten av 2006, til tross for at man for få uker siden sa at den ville være klar rundt årsskiftet.

Det spekuleres i hvorvidt man har funnet en eller annen alvorlig feil i arkitekturen som har ført til denne utsettelsen. Dette vil trolig også forskyve "Montvale" til 2007 og "Tukwila" til 2008.

Ifølge en Intel-talsmann, Scott McLaughlin, trengte man ganske enkelt mer tid til testing før man rullet ut produktet. Han bekreftet også at "Montecito" ikke vil bli levert med Foxton-teknologi og kjøre kun på 533FSB - ikke 667FSB slik man tidligere forespeilet.

Selv om Intel nok allikevel vil overleve i prosessormarkedet, kan situasjonen for Itanium-kunder som HP og SGI se noe mindre lys ut ettersom man er avhengig av oppdateringer fra Intel for å konkurrere med IBM Power og Sun Sparc.

Dette vil faktisk bety at Itanium vil ligge 5 år bak med tanke på dobbelkjerneteknologi i forhold til IBM. I tillegg er det svært uheldig for kundene at man faktisk er nødt til å droppe både "Foxton" og raskere busshastighet.

Etter dette kan vi neppe regne med at Xeon og Itanium vil passe ned i samme sokkel før i 2008.

Samtidig har Intel også annonsert noen endringer på Xeon-fronten. "Whitefield"-prosessoren droppes til fordel for "Tigerton". Den nye prosessoren vil bli en del av "Caneland"-plattformen (Xeon MP), mens "Reidland" - assosiert med "Whitefield" utgår.

"Caneland"-serien vil få en spesiell høyhastighetsforbindelse som binder sammen brikkesett og minne, noe som skal føre til langt høyere ytelse og bedre konkurranseevnen i forhold til AMD Opteron.

(Kilder: Internetnews, ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen