Kritisk hull i Windows

Det danske sikkerhetsselskapet Secunia går nå ut med en advarsel ("highly critical") mot et hull i Windows som gjør at PCer kan kidnappes med hjelp av såkalt "buffer overflow".

Det aktuelle hullet er allerede fikset med siste oppdateringer for Windows 2000 (Service Pack 4) og Windows XP (Service Pack 1), men hullet skal være såpass alvorlig at Secunia oppfordrer brukere til å oppdatere sine brannmurer også.

De oppforder også brukere til å slå av en såkalt "Client for Microsoft Networks"-tjeneste i nettverkskortet. Hullet skal kunne misbrukes via Windows Utforsker og Internet Explorer i forbindelse med bruk av filserver. En person med skumle hensikter kan sende ondsinnet kode til den sårbare PCen, men et eventuelt misbruk avhenger riktig nok av at brukeren blir lurt til å knytte seg til en ondsinnet filserver, besøke en webside eller gå videre til en spesiell lenk. Det er IE versjoner 5.01, 5.5 og 6.0 som skal være påvirket.

Hullet skal visstnok også gjelde Windows 95, 98 og Me, men det er usikkert om Windows NT 4.0 eller Windows Server 2003 er i faresonen. Du bør uansett ta et besøk til windowsupdate.microsoft.com for å oppdatere Windows. Du bør også installere og oppdatere en brannmur hvis du ikke allerede har gjørt det. Vi anbefaler gratisprogrammet ZoneAlarm.

(Kilder: bink.nu, secunia.as)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen