Kritisk hull i Adobe Reader

Alternativ tekst mangler

Programvareutvikleren Adobe melder om et kritisk sikkerhetshull i programmene Acrobat og Adobe Reader. Hullet skal gjelde versjonene 7.0.0 til 7.0.8. Det finnes foreløpig ingen oppdatering som retter feilen, men Adobe jobber med saken.

Hullet ligger i ActiveX-kontrollen i Internet Explorer - andre nettlesere er ikke påvirket. Hullet kan føre til program-krasj, og kan også gi angripere tilgang til PC-en din.

Dersom du bruker IE anbefaler Adobe som et midlertidig tiltak at du sletter filen AcroPDF.dll. Denne filen skal være plassert i denne mappen:

C:\Programfiler\Adobe\Acrobat 7.0\ActiveX

Det å slette den aktuelle filen gjør at PDF-filer vil ikke starte når du bruker Internet Explorer. Du vil da ikke kunne åpne PDF-filer på normal måte i IE.

PDF-filen vil enten åpne i et eget Adobe Reader-vindu, eller du vil få muligheten til å laste ned PDF-filen som deretter kan åpnes i Adobe Reader uten bruk av IE.

Acrobat og Adobe Reader 8.0 skulle opprinnelig slippes i november, men det skal nå være like før. Versjon 8.0 skal ikke være påvirket av dette hullet.

Les mer om sikkerhetshullet på adobe.com.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen