(Bilde: Montasje: iStock Photo, Microsoft)

Kritisk hull i Internet Explorer

Slik tetter du det på egen hånd.

Microsoft har oppdaget en såkalt «zero day»-svakhet – en hittil ukjent feil – i nettleseren Internet Explorer (IE). Sikkerhetshullet går ut på at vilkårlig kode kan kjøres på grunn av måten IE leser et spesifikt objekt i hukommelsen, og kan utnyttes av ondsinnede som lurer intetanende brukere inn på nettsider som iverksetter denne reaksjonen.

Svakheten rammer Internet Explorer 6, 7, 8 og 9. Ifølge w3schools.com benytter 11,8 prosent av nettbrukerne seg av Internet Explorer – og dermed kan det haste å finne en løsning.

Fiks det selv

Mens man venter på at Microsoft selv skal slippe en oppdatering som fikser sårbarheten, kan du gjøre noen tiltak på egen hånd. På Microsoft.com kan du finne ut hvordan du kan løse problemet selv, men det er også verdt å bemerke at det er flere unntak til sikkerhetsbristen.

Hvis IE for eksempel behandler nettsider i «restricted zone», vil ikke sårbarheten kunne utnyttes. Dette gjelder for blant andre Windows Server 2008, Windows Server 2008 R2, Windows Server 2012 og Windows Server 2012 R2. Verktøyet Enhanced Mitigation Experience Toolkit (EMET) gir også beskyttelse mot svakheten, så lenge det er stilt inn til å inkludere Internet Explorer.

Meld deg på:
100 000 dollar til den som finner en Windows-feil »

(Kilder: Microsoft via Computerworld DK)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen