Kritiserer Destia Traffic

Det har endelig blitt mulig å få veimeldinger rett på GPS-en i Norge. Det betyr at du får beskjed rett på GPS-skjermen om du planlegger å kjøre forbi veier som er stengt eller der det er trafikkork. 

Først lanserte Destia Traffic å sende ut veimeldinger gjennom radiokanalen P4s frekvenser, som du bare får tilgang til med de nyeste GPS-ene fra Tomtom og Mio. Deretter begynte også NRK å sende ut veimeldinger gjennom P1-frekvensene. 

Dessverre får du ikke mottatt veimeldinger fra begge leverandørene parallelt, og må velge hvem du vil motta veimeldinger fra. For eksempel må du endre et filnavn i Tomtoms GPS-er for å motta NRKs trafikkmeldinger i stedet for Destia Traffics. 

Skal vi tro Tomtom-brukere, er det NRKs trafikkmeldinger du vil motta. 

169 av 173 stemte på NRK

I en meningsmåling om hvilke av disse som er best har nemlig 169 forumbrukere på tomtom.nystul.no stemt på NRK, mens bare fire personer mener Destia Traffic har de beste og mest oppdaterte trafikkmeldingene. Det bør understrekes at dette ikke er en vitenskapelig måling. 

Forumbrukeren som satte i gang meningsmålingen, gjorde det for å sende resultatet til Tomtom. Hvis Tomtom hører på de erfarne forumbrukerne, ser det ut til at det kan bli slutt på støtte for Destia Traffic i Tomtoms enheter. 

Dette kommer også Tomtom tilgode fordi de må betale en avgift til Destia Traffic for å bruke deres trafikkmeldinger, mens NRKs tjeneste er finansiert gjennom kringkastingsavgiften. Dersom brukerne er mest fornøyde med NRKs trafikkmeldinger, bør valget være enkelt.

(Kilde: tomtom.nystul.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen