Kun mørke utsikter for Palm fremover? (Bilde: Palm)

Kriseundersøkelse for Palm

Palm, selskapet som har gitt oss både PDAer og Treo-telefonene, har all grunn til å uroe seg over en ny undersøkelse fra ChangeWay. Blant spurte ansatte i en rekke amerikanske selskaper kommer det frem at stadig færre selskaper sverger til Palm, og at Treo-telefonene ligger langt ned på ønskelisten til de ansatte.

RIM best likt, Palm på bunn

Nærmest parallelt skyter RIM Blackberry fart og seiler opp som favoritt i et stort flertall av bedriftene. Hele 73 prosent av de spurte svarte at telefonen de fikk gjennom jobben var en Blackberry, mens 47 prosent av de spurte foretrakk å ha nettopp en Blackberry på innerlommen. Førsteprisen for fornøyde brukere går imidlertid til Apple, der hele 59 prosent sier de foretrekker å ha en Iphone på innerlommen.

Palm derimot får ingen førstepris. Kun 18 prosent av de spurte svarte at de bruker Palms Treo som jobbtelefon, noe som er en nedgang på 10 prosent fra samme tid i fjor og 5 prosent bare fra august måned. Enda verre er det kanskje at kun 10 prosent svarer at de foretrekker Palms Treo mot andre merker.

Nesten ingen nye produkter

Palm har så langt i år vært svært stille. Mens andre produsenter har lansert telefoner over en lav sko, RIM Blackberry inkludert, så har utviklingen av et nytt operativsystem og mangel på nye produkter gjort at selskapet har holdt seg i skyggene.

Selv om undersøkelsen er gjort i USA og sånn sett ikke nødvendigvis beskriver norske forhold, er det liten tvil om at trenden også finnes i Norge. Med unntak av Treo 500 finnes det ingen Palm-telefoner i salgs i norske butikker.

Dette kan forandre seg dersom Palm Centro finner veien hit. Men derifra til at selskapet igjen skal bli en bestselger til kravstore proffbrukere er noe helt annet, og når Palm har så store utfordringer på hjemmebane er sjansen liten for at små markeder som Norge vil levnes særlig mye oppmerksomhet.

(Kilde: Palm Infocenter, Palm)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen