Kriminelle utnytter pirater

Kriminelle klekker ut stadig nye løsninger for å komme til dine hemmelige data. Nå er de på jakt etter musikk for å få tak i dine passord.

Svært aggressiv trojaner
Sikkerhetsselskapet Secure Computing advarer mot et svært aggressivt angrep som tar sikte på dine musikk- og videofiler. Når du laster ned musikk eller film som er infisert av de kriminelle får du beskjed om at en ekstrapakke må lastes ned for å spille av filene. Ekstrapakken er slett ingen det den utgir seg for, men tvert imot en trojaner som legger seg til på din maskin advarer Secure Computing.

- Så snart multimediefilene spilles av og den falske avspillerpakken blir startet opp av en bruker som har blitt lurt, så vil det ikke dukke opp nye beskjeder. Dette gir et falskt inntrykk av at det har blitt installert en avspillerpakke, skriver Secure Computing på sin blogg.

Ifølge selskapet benytter trojaneren seg av fildelingsnettverk for å spre seg. Når brukere deler egen, eller piratkopiert musikk som er infisert, så deler de samtidig ut trojaneren.


Aggressiv trojaner utnytter seg av din sans for underholning melder Secure Computing.

Konverterer dine filer
Samtidig som trojaneren henter ut sensitiv informasjon fra din datamaskin, så gjør den også om dine MP3-filer til Windows Media Audio, WMA. Ifølge sikkerhetsselskapet vil brukere som har blitt infisert kunne se at alle MP3-filene har blitt endret. Filene vil derimot likevel kunne spilles av som før. Selskapet advarer derfor alle mot å laste ned ekstra kodepakker om de ønsker å spille av musikk eller film. Om du tidligere ikke har hatt problemer med å spille av multimediefiler, så er det ingen grunn til at det må lastes ned nye pakker.

Så langt har ingen andre sikkerhetsselskaper advart mot den samme trojaneren, så hvor stort dette problemet er er usikkert. Men F-secure kan melde i sin siste rapport at det aldri tidligere har blitt funnet så mye ondsinnet programvare som det vi ser i våre dager. De forventer å se 900.000 nye tilfeller av slik programvare innen utgangen av 2008.

- Jeg har en stygg følelse av at situasjonen vil bli verre, ikke bedre. Men vi gir ikke opp av den grunn, sier sjefsutvikler hos F-secure Mikko Hyppönen, ifølge rapporten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen