Kriminelle kidnapper filene dine
Teknofil

Kriminelle kidnapper filene dine

Cyberkriminelle finner stadig nye påfunn for å utnytte deg og din databruk. Nå har de begynt å kidnappe filene dine.

Kidnapper dine dokumenter
Hvor glad er du egentlig i bildene dine og hvor mye vil du være villig til å betale for å få tilgang til regnskapet du satt opp i fjor? Cyberkriminelle gir deg nå sjansen til å finne ut av nettopp dette. Ifølge Trend Micro har det dukket opp et nytt skadelig program som kidnapper dine filer. Det skadelige programmet utgir seg for å være et hjelpeprogram som skal rydde opp på din maskin. I realiteten krypterer den filmappen "Mine dokumenter" når programmet startes opp og nekter deg videre tilgang. For å løse opp krypteringen må du oppgradere til en nyere versjon av programmet. Denne vil derimot koste deg 50 dollar. I realiteten må du da betale 50 dollar i løsepenger for å få frigitt dine filer.


- Den her nye sorten med webtrusler bygger på en trend som vi har begynt å se mer og mer av i de cyberkriminelles metoder, en økende miks av angrepsmetoder. Vi har sett falske antivirusprogram før, vi har også sett eksempler på ransomware, men de to truslene blandet sammen er en ny utvikling, sier sikkerhetsekspert hos Trend Micro Rik Ferguson, i en pressemelding.

Hold deg unna
Det ondsinnede programmet Trend Micro har funnet heter Filefix Professional og er altså langt fra noe program som fikser dine filer. Tvert imot bør du holde deg lengst mulig unna dette programmet om du er glad i dine filer og vil slippe unødvendige utgifter. Programmet finner enten veien til din maskin direkte eller benytter annen ondsinnet programvare for å lastes ned.

Slik kan du selv unngå å få skadelig programvare på din maskin.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen