Krigsvirus herjer på Facebook
Teknofil

Krigsvirus herjer på Facebook

Nei, dette er ikke starten på tredje verdenskrig.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En falsk nyhet om at USA har gått til angrep på Iran og Saudia Arabia har de siste dagene blitt spredt på Facebook. Lenken til «nyhetsinnslaget» følges av spørsmålet «The Begin of World War 3?».

Lenken tar deg til en CNN-nettside med en video. Ikke klikk for å se innslaget.

Om verden var på randen av en ny storkrig, hadde neppe Facebook vært det eneste stedet du kunne lese om det.

En rekke nettsider rapporterer at det nye viruser nå herjer i det sosiale nettverket, og flere titalls tusen brukere skal være rammet i løpet av få timer.

Facecrooks.com er et nettsted dedikert til kriminalitet på Facebook. Ifølge nettsiden er det snakk om såkalt malware som blir installert dersom du trykker på videoen og følger beskjeden om å oppdatere flashspilleren din.

Målet med viruset skal være å drive trafikk til spesielle nettsider, skriver Zdnet.com. Datamaskinen til brukere som faller for trikset, vil bli brukt til å spre svindelen videre, og driver mer trafikk til nettsidene svindlerne mottar penger fra. Viruset kan også bli brukt til å skaffe personlig informasjon fra deg, skriver nettsiden.

- For å være på den sikre siden, bør du skanne datamaskinen med et oppdatert virusprogram, råder Graham Cluley i Sophos's Naked Security alle som frykter de kan være infisert.

Cluley forteller til avisen Daily Mail at denne typer angrep via Facebook blir stadig mer vanlig, og oppfordrer folk til å være forsiktige med hvilke artikler og videoer de klikker på.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen