Kriger om videotelefoni

Tidligere denne måneden kunne vi melde at Telenor har utvidet sin gratisperiode for videotelefoni til å gjelde resten av året.

Nå har Mobyson gitt sitt motsvar. Operatøren skriver på sine nettsider at også deres abonnenter kan nyte gratis videotelefoni ut 2006.

Den offisielle årsaken til at Mobyson nå tilbyr gratis videotelefoni skal, underlig nok, være inspirasjon fra en sommersang laget av NRK-programlederen Jan Erik Larsen. Det er imidlertid ikke tvil om at Mobyson har fått med seg Telenors gratiskampanje, og at norske operatører ønsker at landets mobilbrukere skal få øynene opp for videotelefoni.

For å kunne gjennomføre videosamtaler med mobiltelefonen, må både du og den du ringer har en mobiltelefon med støtte for både 3G og videotelefoni. Når du ringer opp en videosamtale, går dataene over 3G-nettet på samme måte som når du surfer på internett med telefonen.

Økende utvalg

Videotelefoni har foreløpig ikke tatt av i Norge, av flere årsaker. For det første er det kun det siste halvåret at utvalget av 3G-telefoner har kommet opp på et akseptabelt nivå. Du finner en komplett oversikt over 3G-telefoner du kan kjøpe i butikkene i dag i prisguiden vår.

Kostnadene er også en viktig faktor når du velger om du skal bruke videotelefoni eller ikke. I dag opererer Netcom i dag med en oppstartspris på 99 øre per samtale. Minuttprisen ligger på 2,24 kr og 3,74 kroner for henholdsvis etterbetalt- og kontantabonnement. Mer om Netcoms priser på videotelefoni kan du lese på operatørens nettsider.

Det er verdt å merke seg at Netcoms priser ikke trer i kraft før 1. september. Før den tid kan også Netcom-kunder bruke videotelefoni helt gratis.

Netcoms informasjonssjef, Guri Wormdahl, vil ikke si for sikkert om Netcom kommer til å følge opp Telenor og Mobysons gratiskampanje. Hun utelukker imidlertid ikke muligheten for at også Netcoms kunder vil få gratis videotelefoni ut året.

- Det er nok en beslutning vi vil ta når det nærmer seg 1. september og gratisperioden vår går ut, sier hun til Amobil.no.

(Kilder: Mobyson, Telenor, Netcom)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen