Krig om blekkpatroner

Rettsaken var mot Multi-Union Trading Company og det amerikanske datterselskapet Dynamic Print USA, og dreide seg om brudd på to patenter som Epson eide. Rettsaken endte med forlik som innebar en økonomisk erstatning til Epson, og at saksøkte og dets datterselskaper forpliktet seg til ikke å importere eller selge blekkpatronene som var omfattet av Epsons patenter.

Få dager etter dette forliket, ble det et tilsvarende forlik i Storbritannia med Environmental Business Products på grunn av at disse solgte blekkpatroner som var omfattet av Epsons patenter. Det har medført at Environmental Business Products helt har sluttet å selge tredepartsblekk til Epson-skrivere fordi de ikke har mulighet til å vite hvilke som eventuelt bryter med gjeldene patenter.

I praksis innebærer dette at det vil bli vanskeligere å få tak i tredjepartsblekk til Epson-skrivere. Alle skriverprodusentene er veldig klare på at å bruke tredjepartsblekk vil føre til lavere bildekvalitet og kortere levetid. I mange tilfeller er nok det riktig. Men hovedårsaken til fokuset er nok tapt salg av blekk.

Noe av årsaken til at skriverblekk er så kostbart, er at produsentene ikke tjener noe på å selge skrivere. De tar hele fortjenesten på forbruksmateriell som blekk og papir. Derfor er det avgjørende for dem at de beholder det markedet. Hvis Epson taper noe skriversalg på grunn av at man ikke kan få tredjepartsblekk, så betyr det lite, siden det er på blekket de tjener pengene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen