Krig mot anonymitet

Det er nå nesten et år siden det ble innført påbud om å registrere kontantkortet sitt hvis man satt med et uregistrert nummer. Dette påbudet har blitt tatt lite alvorlig, og registreringen har uteblitt.

Om knappe tre uker er det imidlertid over og ut for anonyme kontantkort-brukere her til lands. Etter 1. februar går det nemlig ikke an å fylle opp ringekontoen for telefonnumre med anonym eier.

Forebygger mobbing og kriminalitet
Det er Aftenposten som kan opplyse om tiltaket, som lenge har vært etterspurt av politiet. Det har nemlig blitt et utbredt problem at kriminelle benytter anonyme telefonnumre til alt fra å selge narkotika til å ringe inn trusler - som ikke kan spores.

Det har også vært flere saker i Norge, der elever ved ungdomsskoler har blitt mobbet via tekstmeldinger - noe som i enkelte tilfeller har ført til både depresjoner og selvmordstanker. Felles for de fleste tilfellene av denne mobbingen er at meldingene blir sendt fra anonyme telefonnumre.

Ingen vits i å overfylle kortet
Det kan tenkes at enkelte personer vil fylle flere tusen kroner på kontantkortet når de hører om den kommende påfyllingssperren, og satse på at beløpet holder noen år. Dette kommer ikke til å hjelpe noe særlig, ettersom det er blitt tatt forholdsregler mot slike tilfeller - alle uregistrerte telefonnummer vil nemlig bli sperret 1.august i år, samme hvor stor ringesaldoen måtte være.

Også brukere som er registrert med fiktive navn, som Jon Blund, julenissen og lignende vil bli sperret. Det er dermed ingen annen utvei enn å melde inn sitt eget navn og adresse hvis man vil beholde telefonnummeret sitt.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen