Krever undersøkelse av mobilgave

Krever undersøkelse av mobilgave

I følge VG skal Telenorsjefens datter og de 25 jentene hun deler russebuss med ha fått hver sin Sony Ericsson K610i med abonnementet Djuice Controll. Dette abonnementet gir jentene gratis ringetid tilsvarende 200 kroner per måned frem til avtalen utløper i mai neste år.

Helle Baksaas, datteren til Telenorsjef Jon Fredrik Baksaas, sier til VG at hun spurte faren om hjelp, og fikk et telefonnummer. Resten skal hun selv ha ordnet, sier hun til VG.

Telenor avviser at det dreier seg om sponsing, og sier jentene skal teste ut Telenors nye abonnement, Djuice Controll. – Jentene har fått helt klare arbeidsoppgaver av oss som de skal melde tilbake om, sier sponsordirektør i Telenor, Petter Svendsen til VG. Telenor skal ikke ha logo på russejentenes buss. 

100.000 kroner
Avtalen har en samlet markedsverdi på noe over 100.000 kroner. For Telenor, som selv eier mobilnettet og som ikke betaler markedspris for telefonene, blir utgiftene naturlig nok langt mindre.

Næringsminster Dag Terje Andersen krever at Telenor undersøker saken nærmere. Han er ikke den eneste som reagerer. – Ledere i offentlig eide selskaper bør være spesielt varsomme med å foreta seg ting som kan oppfattes som at man tilgodeser egne slektninger eller egne interesser, sier Steinar Gullvåg (AP) i Næringskomiteen. Også han krever en gjennomgang av saken, og får støtte fra Fremskrittspartiets Per Sandberg i Transport- og kommunikasjonskomiteen. 

Ikke uvanlig
Det er ikke uvanlig at mobiloperatører og produsenter deler ut mobiltelefoner til fokusgrupper, eller sponser profilerte personer innen idrett, underholdning eller næringsliv med gratis mobiltelefoner. Fokusgrupper benyttes for å evaluere produkter eller tjenester, mens sponsing av kjendiser gjøres som et ledd i markedsføringen av produktene.

Det spesielle denne gangen er at Telenor har inngått en avtale med jentene på russebussen til Telenorsjefens datter, mens selskapet har avslått henvendelser fra andre russ som har ønsket sponsing.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen