Krever flere Wi-Fi-soner

Alternativ tekst mangler

Under planleggingen av prosjektet Trådløst Trondheim, uttalte Arne Sølvberg, dekanus ved NTNU, at tilgang til trådløse internettsoner er en folkerett. Nå krever stadig flere denne retten.

En undersøkelse gjort av YouGov for operatøren T-Mobile blant 253 Wi-Fi-brukere i Storbritannia, viser at mange vil ha soner på flere steder enn det som tilbys i dag. For eksempel ønsket halvparten av de spurte å ha tilgang til trådløst internett på toget.

Nesten 40 prosent av de spurte svarte at de ønsket å kunne surfe trådløst på kjøpesentre. Én tredjedel av de spurte ville gjerne ha Wi-Fi-soner i parker, mens én fjerdedel ville surfe mens de satt på t-banen.

Undersøkelsen viste også hvor mye mer populært Wi-Fi har blitt det siste året. Hele 45 prosent av de spurte svarte nemlig at de først hadde begynt å bruke WiFi-soner i løpet av det siste året.

Forminsker dødtiden
Deltakerne forteller også at de har sett helt klare fordeler med å bruke WiFi-soner. Halvparten av deltakerne i undersøkelsen mente at tilgang til Wi-Fi forminsket mengden dødtid de hadde, som når de for eksempel ventet på bussen.

Bedre tilgang til trådløst internett på farten har også hjulpet bedrifter til å bli mer effektive. 45 prosent av de spurte mente at Wi-Fi-soner har gjort det lettere å gi raskere tilbakemeldinger til forretningsforbindelser.

T-Mobile fant også at brukere i gjennomsnitt var  oppkoblet til internett via offentlige Wi-Fi-soner i litt over to timer av gangen.

Bortsett fra prosjektet Trådløse Trondhem, har du stort sett tilgang til offentlige Wi-Fi-soner på hoteller, bensinstasjoner, togstasjoner og et fåtall kaféer i Norge. De færreste av disse tilbudene er gratis. Men det finnes også noen offentlige tjenestetilbud, som biblioteker, som har valgt å tilby Wi-Fi gratis til sine besøkende.

(Kilder: Cellular-News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen