Krever bedre batterier

Det er forskningsgruppen TNS som har gjennomført undersøkelsen om mobilbrukeres ønsker for fremtidens mobiltelefoner. Nærmere syv tusen mennesker fra 15 forskjellige land deltok i spørreundersøkelsen.

Deltakerne ble spurt om å rangere sine ønsker til forbedringer med tanke på mobiltelefonene de kommende år.

Hele 75 prosent av de spurte så på bedre batterikapasitet som den mest nødvendige forbedringen. Hanis Harun i TNS har en forklaring:

- Studien viser at det er en stor appetitt på kraftige applikasjoner blant kundene, spesielt de som har med underholdningsmedia å gjøre. Studien viste også at kundene er fullt klar over at slike applikasjoner behøver forlenget batteritid, og krever at disse forbedringene blir gjort, sier Harun til EE Times.

Kina ønsker mer minne
Det var bare ett av landene i undersøkelsen hvor lengre batterilevetid kom høyest på ønskelisten, nemlig Kina. Her var det 20 GB minne i telefonene som fikk kundenes førsteprioritet for fremtiden.

Etter forbedret batterilevetid og 20 GB minne, var deltakerne i undersøkelsen også opptatt av blant annet høyere kameraoppløsning og mulighet til å kjøre Microsoft-applikasjoner på mobilen.

Rapporten belyste også andre aspekter ved mobilbruk. Blant annet konkluderer studien med at 46 prosent av mobilbrukerne benytter MMS til å sende bilder, mens 23 prosent benyttet tjenesten til å sende video- eller lydklipp.

USA på bunn
Det var imidlertid store forskjeller mellom de forskjellige landene i undersøkelsen når det gjaldt å benytte MMS. Hele 80 prosent av japanerne brukte MMS, mens Frankrike, Sør-Korea og Storbritannia kunne vise til henholdsvis 68, 66 og 65 prosent. Nederst på listen finner vi USA, hvor bare 20 prosent benytter seg av multimediemeldinger.

USA havnet også nederst på spørsmål om hvor mange som benyttet mobilkameraet. Her var det bare 10 prosent som kunne svare at de benyttet mobilen til å ta bilder hver dag. Hele 70 prosent benyttet ikke mobilkameraet i det hele tatt.

Til sammen benyttet nesten 60 prosent av deltakerne kameraet på mobiltelefonen minst én gang i uken. Blant de mest ivrige mobilfotografene finner vi de samme Frankrike, Storbritannia og Sør-Korea. I disse landene benytter nesten en fjerdedel mobilkameraet daglig.

(Kilde: EE Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen