Krever avklaring om piratovervåking

Han har nå tatt opp saken med kulturminister Trond Giske (Ap) med et skriftlig spørsmål, hvor han ber om en redegjørelse for musikkbransjens overvåking av privatpersoner.

Det som gjør den mulige overvåkningen spesielt alvorlig, er at (...) musikkbransjen sannsynligvis har skaffet seg oversikt over internettbruken til et stort antall andre enkeltindivider. Ulf Erik Knudsen (FrP) i brevet til kulturministeren.

- Dette er en prinsipielt meget viktig sak å få avklart, sier Ulf Erik Knudsen til Dagens Næringsliv (DN).

Den 24. mai hadde avisen en artikkel hvor det avsløres at musikkbransjen sitter på beviser mot enkeltpersoner som skal ha lastet ned filer ulovlig. Dette reagerer Datatilsynet på og mener musikkbransjen driver skjult overvåking av privatpersoner og oppbevarer det som kan være sensitive personopplysninger.

"Det som gjør den mulige overvåkningen spesielt alvorlig, er at (...) musikkbransjen sannsynligvis har skaffet seg oversikt over internettbruken til et stort antall andre enkeltindivider. En slik overvåking vil mest sannsynligvis være et brudd på folks personvern," skriver Knudsen ifølge DN.

Knudsen mener Stortinget ikke kan akseptere at en bransje setter seg over gjeldende lover og regler og sier han vil følge saken bredt opp. Han reagerer også sterkt på forslaget om å utstyre musikkbransjen med utvidede rettigheter, slik at bransjen selv kan innhente opplysninger om fildelere og gå til erstatningssak.

Giske har tidligere støttet dette forslaget, så lenge det forholder seg innenfor rammene av personvernet. Han lover Knudsen svar i løpet av uken.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen