(Bilde: iStockphoto/montasje V. Haugen, Mobilen.no)

Krever Android-penger fra Samsung

Microsoft deler gjerne sine patenter med Samsung, men det har en pris.

Samsung og Microsoft har inngått en avtale om å krysslisensiere sine patentporteføljer. Medaljens bakside for Samsungs del er at de må betale vederlag ("royalties") til Microsoft for hver eneste Android-mobil og Android-nettbrett de selger, melder Mobil.nu.

Videre har Samsung forpliktet seg til å hjelpe Microsoft med å utvikle og markedsføre operativsystemet Windows Phone.

- Både Microsoft og Samsung ser en mulighet for dramatisk vekst for Windows Phone, og vi investerer får å gjøre det til virkelighet, sier Andy Lee, sjef for Windows Phone Division hos Microsoft i kunngjøringen av avtalen.

Det kan kanskje virke som om Samsung har trukket det korteste strået her, men glem ikke at de står midt oppi en bitter patentstrid med Apple. Med Microsofts patenter stiller sørkoreanerne mye sterkere juridisk sett i de kommende rettsakene.

- Gjennom krysslisensiering av våre respektive patentporteføljer kan Samsung og Microsoft fortsatt levere de nyeste innovasjoner til mobilindustrien, sier Dr. Won-Pyo Hong, direktør for global produktstrategi i Samsungs mobildivisjon.

Google forbanna

Det at Samsung må betale Microsoft for hver solgte Android-telefon faller ikke i god jord hos Google.

- Det er den samme taktikken vi har sett gjentatte ganger fra Microsoft. Når de ikke lykkes i smarttelefonmarkedet, tyr de til juridiske grep for å utpresse profitt fra andres prestasjoner og bremse opp innovasjonen. Vi holder fortsatt fokus på å bygge ny teknologi og støtte Androids partnere, heter det i en uttalelse fra Google, ifølge Tech Crunch.

Microsofts kommunikasjonssjef Frank Shaw er derimot lite imponert ove det Google konkluderer med i sin uttalelse. På Twitter linker han videre til Microsofts blogg, der lisensavtalen forklares nærmere. Deres syn på saken er at slike avtaler først og fremst vil fremme innovasjon, ikke forhindre den.

(Kilder: Mobil.nu, Tech Crunc, Digi, Technet (Microsofts blogg))

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen