Krever 3G-navnet

3G er for de fleste en forkortelse for tredje generasjons mobilnett, og er et annet ord for å beskrive UMTS-nettet.

Det er imidlertid ikke alle som er enig i den vide bruken av 3G-navnet.

De siste dagene har danske mobiloperatører, deriblant TDC, mottatt et brev hvor det kreves at de slutter å benytte navnet 3G i sin markedsføring for UMTS-tjenester.

Brevet er fra den danske IT-forhandleren 3G. 3G skriver at det er de som har retten til varemerket 3G, fordi de var først ute med navnet.

IT-bedriften 3G ble dannet i 1998, tre år før danske mobiloperatører begynte å kjøpe sine lisenser for UMTS-standarden.

Michael Henneke, direktør i 3G, forteller til den danske nettsiden ComON at det de mener er misbruk av deres varemerke har blitt et problem for bedriften:

- Vi har gått til dette skrittet fordi det er et problem for oss at vårt varemerke blir benyttet til markedsføring av UMTS-produkter. Vi mener at når TDC går i gang med en massiv markedsføring under 3G-navnet, og med en logo som ligner vår, så er dette en krenkelse av vårt varemerke, sier han.

- Litt i seneste laget
Henneke innrømmer imidlertid at det muligens hadde vært på sin plass å klage på dette før nå:

- Vi burde nok ha vært litt tidligere ute, men årsaken er altså at vi nå kan se at 3G er blitt en alminnelig betegnelse, som kan skape tvil om det er et av våre produkter eller et produkt fra en konkurrent. Samtidig selger TDC de samme Vodafone-datakort som vi, og dette vil skape forvirring, sier han til ComON.

3G har foreløpig ikke tatt stilling til hva de kommer til å gjøre hvis de danske mobiloperatørene velger å ignorere deres apell.

Operatøren TDC sier til ComON at de først vil vurdere brevets innhold i samråd med sine jurister før de bestemmer seg for hva de skal gjøre med saken.

(Kilde: ComON)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen