Krever straffegebyr fra Internet Explorer 7-brukere

Teknofil Krever straffegebyr fra Internet Explorer 7-brukere

(Bilde: Microsoft)

Krever straffegebyr fra Internet Explorer 7-brukere

Nettbutikk mener kunder med gammel nettleser «har vært i koma de siste fem årene».

Det er ingen hemmelighet at mange datakyndige misliker Microsofts nettleser Internet Explorer, og da spesielt eldre, utdaterte versjoner. Den australske nettbutikken Kogan tar misnøyen ett steg lengre med en ny kampanje på nettsiden sin, hvor de innfører straffegebyr for kunder som bruker Internet Explorer 7 (IE7).

Internet Explorer 7 ble sluppet i oktober 2006, og senere avløst av versjon 8 i 2009 og den nåværende utgave 9 i fjor. De som fremdeles ikke har oppgradert til nyeste versjon eller en annen nettleser, vil derfor måtte betale et «Internet Explorer 7-gebyr» på 6,8 prosent av kjøpesummen.

– Vært i koma

Slik ser det ut når du bruker IE7.
Slik ser det ut når du bruker IE7.Foto: kogan.com
Det koster å være utdatert.
Det koster å være utdatert.Foto: kogan.com

Kogan hevder at alle som bruker Internet Explorer 7 «har vært i koma de siste fem årene» og oppfordrer aktuelle brukere til å oppgradere ved hjelp av en popup på nettsiden. Hvis ikke dette er nok, skal straffegebyret på sluttregningen sørge for å overbevise kunden.

Den australske nettbutikken påstår at de har gode grunner til å innføre et slikt gebyr. De sier at de kan holde prisene sine lave ved å bruke teknologi som sørger for en effektiv drift av butikken, men at de stadig må bruke unødvendige ressurser på å få siden til å fungere med Internet Explorer 7.

På grunn av det de hevder er et kostnadssluk, innfører de derfor gebyret på 6,8 prosent – 0,1 prosent for hver måned IE7 har vært ute på markedet.

Utnyttelse av gamle nettlesere

Kogan mener at dette ikke bare er et PR-stunt, men også et viktig slag i kampen for et bedre Internett. Virus og datakriminelle utnytter ofte utdaterte nettlesere, og derfor er det viktig for hele økosystemet at du holder deg oppdatert.

I motsetning til de fleste andre skatter, avgifter og gebyrer, vil Kogans IE7-gebyr være lett å komme seg unna. Det er bare å oppgradere til en nyere versjon eller bytte nettleser.

Bli vår fan på Facebook!
Bli vår fan på Facebook!

Hva syns du om Kogans strategi? Hvilken nettleser bruker du?

(Kilder: Gizmodo, Kogan)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen