Krever oppdatert mobil for apper

Krever oppdatert mobil for apper

Microsoft stenger Marketplace for PC og utdaterte Windows-mobiler.

Både Apples og Microsofts appbutikker har så langt vært tilgjengelige på PC, i form av programvare og nettsider. Fra og med i dag er Windows Phone Marketplace bare tilgjengelig på nett på mobiltelefonen. Nå forsvinner nemlig Marketplace ut av Zune Desktop samtidig som Microsoft tvinger brukerne til å oppgradere telefonene.

Å holde mobilen oppdatert er en av de store utfordringene med dagens smarttelefoner. Det kommer titt og ofte oppdateringer, og ikke alle er av større betydning. Undersøkelser har så langt har vist at brukere av andre operativsystemer ofte er trege på avtrekkeren når ny programvare blir tilgjengelig.

Må oppdatere til Windows Phone 7.5

Sannsynligvis er det ikke så mange norske Windows Phone-brukere igjen som har gamle Windows Phone 7, ettersom støtten for norsk språk og åpning for bruk av Microsofts mobiltjenester kom i Windows Phone 7.5. Tviholder du likevel på forrige utgave blir du nå sperret ute fra Windows Phone Marketplace.

Årsaken til at Microsoft velger å kutte Marketplace fra Zune Desktop skal være at flertallet kjøper appene på mobilen sin, og ikke på PC-en. Dermed fremstår det som litt unødvendig å opprettholde tilgangen i Zune-programvaren.

Det har alt gått rykter i lengre tid om at Microsoft vurderer å kvitte seg med hele Zune-programvaren i neste utgave av Windows Phone.

(Kilde: windowsteamblog.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen