Krever millioner for bildebruk

Krever millioner for bildebruk

Føler seg misbrukt av flere norske aviser.

Det ble kjent i fjor at Dung Tran Larsens ektemann og hans mor krevde 4.5 millioner kroner i erstatning av Bergensavisen for bruk av bilder av kona.

Les også: Nektes å selge berømt bilde i hundeversjon

50.000 kroner for hver gang bildet er brukt i Bergensavisen.
50.000 kroner for hver gang bildet er brukt i Bergensavisen.

Rettighet foran publisering
Kravet ble avvist av BA. Ansvarlig redaktør Anders Nyland begrunnet det med at politiet hadde gitt ut bildene og samtidig ønsket publisering. I alt dreier dette seg om 15 bilder der 13 av de er brukt uten samtykke av ektemannen eller moren.

Advokat Dyngeland, som representerer ektemannen, undrer seg over sakens natur og stiller spørsmål ved krenkingen av andres rettigheter fordi det er begått en straffbar handling.

Tingretten skulle behandle saken rett før jul, men den ble utsatt da Bergensavisens advokat Thomas Rieber-Mohn på vegne av avisen mente at ektemannen kunne ha vært involvert i hustruens forsvinning.

Les også: Kjent reklamefotograf dømt for plagiat

Saken utsatt
Flere andre mediehus, deriblant Bergens Tidene, har også brukt bildene. BT skulle ha ført saken i slutten av mars. Denne saken ble utsatt på grunn av et dokument avisen ønsket innsyn i. Kravet er fra Bergens Tidenes side avvist. De mener de hadde all rett til å publisere bildene uten å betale for bruken. Dette hevder de spesielt på grunn av at noen av bildene ble levert av politiet selv.

BAs redaktør venter nå på å få saken opp for retten.
- Vinner de fram vil det endre arbeidsmåtene våre. Vi kan da ikke stole på at materiale vi får fra politiet ikke kan publiseres uten videre. Ved en dom betyr det at vi må ettergå opphavsretten på en mer omfattende måte enn vi gjør i dag ved materiell vi får på pressekonferanser, sier han i en kommentar til journalisten.no

Hva syns akams lesere? Er kravet urimelig eller skal avisene ha lov til å kunne fritt bruke bilder i slike saker?

(Kilde: journalisten.no)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen