Her kan man ikke lenger ta bilder som profesjonell fotograf. Bildet er fra Arboretum and Botanical Gardens i byen Overland park i Kansas.
Her kan man ikke lenger ta bilder som profesjonell fotograf. Bildet er fra Arboretum and Botanical Gardens i byen Overland park i Kansas. (Bilde: Wikipedia Commons)

Krever betaling om du vil ta bilder av denne parken

Snodig påfunn fra myndigheter i amerikansk delstat.

I USA kan man finne mye rart når det gjelder lover og reguleringer, og nå foreligger det et merkverdig vedtak fra myndigheter i Kansas som har blitt gjenstand for krass kritikk fra fotografer.

I byen Overland Park i delstaten har man nemlig nå bestemt at profesjonelle fotografer må kjøpe seg tilllatelse for å få lov til å ta bilder i byens offentlige parker. Det melder nyhetskanalen Fox News.

Ble dårlig mottatt

Vedtaket gjelder visstnok fra og med tirsdag denne uken, og ifølge nettstedet Petapixel har den uvanlige regelen allerede vakt stor harme hos mange.

Én av dem er en lokal, profesjonell fotograf ved navn Todd Davidson, som ofte bruker parkene til familieportretter og bryllupsbilder. Han stilte seg svært uforstående til kravet om innhenting av tillatelse.

– Er det ikke nettopp for å ha et fint område hvor folk vil tilbringe tid og ta bilder at man bygger en offentlig park? Jeg mener det er det som er hele idéen, sa Davidson til nyhetskanalen. Han påpekte også at parkene tross alt er finansiert av skattebetalerne.

Gjelder ikke for amatører

Den nye regelen gjelder altså i utgangspunktet kun for profesjonelle fotografer, og ifølge parkdirektøren i Overland Park, Greg Ruther, er det fremdeles tillatt for amatørfotografer å knipse bilder i byens parker. Det er for øvrig uvisst hvor mye det koster å skaffe seg en fototillatelse.

Overland Park er den nest største byen i delstaten Kansas, med en befolkning på rundt 180 000, og byen har hele 83 offentlige parker på til sammen 7,2 kvadratkilometer. En av dem er Arboretum & Botanical Gardens, avbildet over.

Lurer du på hvordan proffe fotografer jobber?
Her er en liste over fritt tilgjengelige fotodokumentarer »

(Kilde: Fox News, via Petapixel)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen