(Bilde: iStock, 19438677)

Krevde millioner for at du skulle se på TV – tapte

RiksTV vant mot opphavsrettsorganisasjonen Norwaco i retten.

I flere år har RiksTV og Norwaco, en rettighetsorganisasjon for film og TV, krangelet. Norwaco mener at det ikke bare er TV-kanalene som må betale for å sende musikk, film og TV-serier til de tusen hjem – men også distributørene. 

I en ny dom slår Oslo tingrett fast at at det ikke skal være tilfelle. Dommen sier at RiksTV bare tilrettelegger for kringkasting, ikke at de driver videreformidling. 

Full seier

Norwaco har krevd et tosifret millionbeløp per år siden 2007 for kringkastingen via RiksTVs nett, og at disse pengene skulle gå via Norwaco, ikke rett til rettighetshaverne. Dette så ikke retten seg enig i, og ga RiksTV fullt medhold.

Christian Birkeland, administrerende direktør i RiksTV, er fornøyd med kjennelsen:

– Vi er glade for det retten har kommet frem til, og er også fornøyde med at dommen er så grundig juridisk fundamentert. Vi leser dommen som om tingretten er enig med oss hele veien, sier han i en pressemelding. 

I 2011, da søksmålet kom opp første gang, ble Norwaco avvist av tingretten fordi de ikke var en godkjent organisasjon. I 2012 fikk de en midlertidig godkjennelse, men ble ikke anerkjent av kabeltvistnemnda i april i år – og nok en gang avvist. Tingretten anerkjente Norwaco denne gangen.

Norwaco må betale saksomkostningene på 2,68 millioner kroner 

Til Aftenposten sier Cathrine Nagell, direktør i Norwaco, at de ikke har analysert dommen ferdig, og de har ikke bestemt seg om de skal anke eller ikke.

Norwaco krevde i mars 200 millioner for at du skal se film og TV-serier på kabel »

(Kilde: Riks TV, Aftenposten)

 

 

 

 

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen