Kredittsjekk naboen på SMS

Den svenske loven om personvern er tydeligvis ikke av de mest vanntette. Nå kan hvem som helst få tilsendt kredittopplysninger om den personen eller det firmaet man måtte ønske. Vedkommende som blir kredittsjekket forblir lykkelig uvitende, og får ikke vite om at dette i det hele tatt har funnet sted. Det eneste kravet Berlock Information stiller, er at andres kredittinformasjon ikke benyttes i forbindelse med næringsvirksomhet.

 

For å kunne bruke tjenesten, må man registrere seg på nettsiden SMS Upplysning. Når dette er gjort kan man imidlertid boltre seg i informasjon om naboens inntekt, gjeld, formue – eller eventuelle kredittanmerkninger. Informasjonen sendes deg per SMS, og inneholder også fullt navn, adresse og personnummer.

 

Her til lands er informasjon om pantegjeld, samt skattbar inntekt –og formue også offentlig informasjon. Naboens eventuelle kredittanmerkninger er imidlertid unndratt offentligheten.

 

Svinedyr SMS

Ola Nordmann sukker ikke sjelden over hvor dyrt alt er her – og hvor billig det er i Sverige. Riktignok er kiloprisen på bacon meget hyggelig hos Söta Bror, men skal du derimot kredittsjekke naboen med mobilen, må du punge ut rikelig.

 

For å kredittsjekke en privatperson må man ut med 40 svenske kroner, mens den samme typen opplysninger om en bedrift koster det dobbelte. På toppen av dette krever Berlock Information 25 svenske kroner i administreringsavgift for hver SMS.

Norges beste mobilabonnement

Januar 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

ICE Mobil 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Hello 5GB


Jeg bruker mye data:

Hello 10 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen