Kreativ og innovativ Zen

Creative utvider sin Zen-serie med harddiskbaserte MP3-spillere, og slipper nå Zen Vision:M. I likhet med de nye iPod-modellene fra Apple, har den nye Zen-spilleren videoavspilling. Derfor er Zen Vision:M en direkte konkurrent til iPod.

Mange nyhetssider har påpekt at denne spilleren er mistenkelig lik de nye iPod-ene, siden den kommer i "iPod-fargene" svart og hvitt. Den kommer riktignok i en del flere farger utover dette, og til Creatives forsvar skal det sies at dette på ingen måte er den første lommevideospilleren de har sluppet på markedet. Likevel var det flere enn oss som hevet et øyenbryn når vi så designet på denne spilleren, uten at vi beskylder Creative for verken det ene eller det andre.

Zen Vision:M er omtrent akkurat like stor som iPod sett forfra, men er en god del mer lubben både i tykkelse og vekt. Creatives spiller er med sine 10,4 x 6,2 x 1,86 cm og 163 gram 7 millimeter tykkere og 26 gram tyngre enn iPod.

Zen Vision:M har en harddisk på 30 GB, noe som tilsvarer den minste utgaven av iPod. Begge to har fargeskjerm på 320 x 240 pikslers oppløsning og en fysisk størrelse på 2,5 tommer. Zen Vision:M skiller seg positivt fra iPod ved at den har en fargedybde på 262 000 farger mot iPods 65 000.

Begge støtter som nevnt video, men der iPod kun støtter MPEG4- og H.264-formatene, har Creative sørget for at Zen Vision:M støtter et vell av formater. Spilleren skal klare DivX 4 og 5, Xvid5, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, MJPEG og Windows Media Video 9.

Som vanlig kan Zen også spille av WMA både med og uten kopibeskyttelse, i tillegg til MP3 og WAV. Creative har som på de forrige Zen-modellene utstyrt den nye modellen med FM-radio, noe vi fortsatt har til gode å finne i iPod.

Når det kommer til tilkoblingsmuligheter, så stiller både Zen og iPod likt, bortsett fra at Creative-spilleren ikke har Firewire-tilkobling. De kan begge to by på USB2.0-overføring og muligheter for å kobles til TV slik at du kan se videoene dine på en større skjerm.

I likhet med forgjengeren Zen Sleek, har den nye modellen fått Creatives spesialplugg i stedet for en helt vanlig USB-plugg. En lignende plugg har iPod hatt lenge, noe som har åpnet for muligheten produksjon av ekstrautstyr som kan kobles til spilleren. Det er muligens det samme Creative håper på med sin nye tilkobling.

Ellers har den nye modellen innebygget mikrofon og mulighet for tilkobling av fjernkontoll via hodetelefonutgangen, slik som de fleste forrige Zen-modellene. Prisen vil ligge på omtrent 2400 kroner. Apples iPod på 30 GB koster på sin side drøyt 2800 kroner.

(Kilder: Creative, Apple, TheRegister, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen