Kreativ lagring fra Maxell

Alternativ tekst mangler
Bilde: TechOn

Den optiske lagringsteknologien som Hitachi Maxell har utviklet kalles for stacked volumetric optical discs, eller SVOD. Konseptet går ut på, svært forenklet, at man legger en rekke optiske plater oppå hverandre og legger det hele i en kassett.

Selve platene er bare 92 μm tykke, med en diameter på 12 centimeter. To og to slike plater er festet sammen, for en kapasitet på 9,4 GB. Deretter har man gjort plass til totalt 100 slike plater for en total kapasitet på 940 GB, eller nesten 1 TB.

Selve kassetten er likevel bare 6,5 centimeter høy, med en grunnflate på 13,3 ganger 16,1 centimeter.

Planen skal være å få produktet ut på markedet innen 2007. I første omgang er det nok bedrifter som vil være aktuelle kjøpere. Likevel vil ikke Hitatch Maxell utelukke at teknologien kan bli tilbudt på forbrukermarkedet også. Dette er nok mest på grunn av prisen, som ikke blir av de laveste helt til å begynne med. Hitachi Maxell antyder at de sikter seg inn mot en pris på omlag 2200 kroner for en kassett. Sluttprisen i Norge er foreløpig usikker.

Teknologien skal også være klar for blå-lilla laser som vi ser i de nye optiske teknologiene. Med slike plater kan denne kassetten komme opp i 3-5 TB.

(Kilder: TechON, LetsGoDigital)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen