Astrofysiker Neil deGrasse Tyson leder programmet «Cosmos: A Spacetime Odyssey»
Teknofil
Astrofysiker Neil deGrasse Tyson leder programmet «Cosmos: A Spacetime Odyssey» (Bilde: National Geographic Channel)

Kreasjonister er i harnisk over «Cosmos»

Vitenskapsprogrammet avfeier kristen tro.

TV-showet Cosmos er en storsatsning om verdensrommet, som i Norge vises på National Geographic Channel på søndager. I USA har flere kristne kreasjonister gått til angrep på vitenskapsprogrammet fordi de mener at deres livssyn ikke hensyntas, melder Mashable.

– Kreasjonister er ikke engang på radaren for dem. De ville ikke syntes at vårt syn var troverdig overhodet, klaget den religiøse astronomen Danny Faulker på et kristent TV-program i helgen.

Trenger ikke å få uttale seg

Kun tre av seriens 13 episoder har blitt vist så langt, men det har allerede kommet klager både fra klimaskeptikere og kreasjonister. Begge leire mener at Cosmos ikke gir et balansert bilde gjeldende verdensoppfatninger.

Det stemmer i så fall godt med det programleder og astrofysiker Neil deGrasse Tyson fortalte i et intervju med CNN tidligere i måneden. Der sa han nemlig at han ikke synes at de som tvilte på menneskeskapte klimaendringer, eller de som tvilte på at verden hadde blitt til slik vitenskapen langt på vei har forklart det, burde får lov til å slippe til. Noen av temaene i vitenskapsprogrammet er melkeveien, evolusjon, lyset og planetene.

«Cosmos: A Spacetime Odyssey» er en fornyet utgave av den populære serien «Cosmos: A Personal Voyage», med Carl Sagan som programleder. Denne har angivelig blitt sett av hele 750 millioner mennesker siden 80-tallet, og er ett av tidenes mest sette vitenskapsprogram.

Lyset ingen kan forklare:
I 30 år har dette fenomenet dukket opp over Hessedalen »

(Kilder: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen