Krav om bedre kundeservice

Post- og teletilsynet (PT) fastslo i 2007, i samarbeid med IKT-Norge, Forbrukerrådet og Forbrukerombudet, samt tilbydere av elektronisk kommunikasjon, noen ”God skikk-regler” med tanke på kundeservice i denne bransjen. Nå pålegger PT selskapene å måle og rapportere om hvor lang tid de faktisk bruker før de besvarer kundenes henvendelser. Dette har ifølge PT nemlig stor betydning for mange når de velger å bli kunde. I pressemeldingen fra Post- og teletilsynet står det følgende:
Tilbyderne skal både måle den gjennomsnittlige svartiden og hvor stor andel henvendelser som besvares innen tidsfristene. Reglene, som alle de store tilbyderne har sluttet seg til, fastsetter at henvendelser på telefon skal besvares innen fem minutter, e-post innen tre virkedager og brev innen sju virkedager.
Ettersom mobiloperatører, TV-tilbydere og bredbåndsleverandører, med flere, har godtatt God skikk-reglene, og nå blir pålagt å måle og rapportere hvordan de ligger an i praksis, kan vi forvente sanksjoner mot tilbydere med lang svartid. På sikt vil altså kundeservice bli hakket bedre enn det er i dag, i alle fall når det gjelder å besvare henvendelser fra kunder innen rimelig tid.

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen