Krangler om venneabonnement

Krangler om venneabonnement

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Både Telenor og NetCom, i tillegg til flere andre, tilbyr løsninger for å la kundene ringe gratis til andre kunder i samme nett. Etter at Telenor i sin markedsføring har hevdet at løsningen deres er best for folk flest, har NetCom tent på alle pluggene..

- Telenor skjuler seg bak de to millionene du kan ringe gratis til. Løsningen er i beste fall en dårlig kopi av NetCom Venner, sier kommunikasjonsrådgiver i NetCom, Øyvind Vederhus, til Amobil.

Vederhus mener konkurrenten villeder publikum og har regnet ut at det Telenor presenterer ikke stemmer. De har basert seg på gjennomsnittstall fra Post- og teletilsynet og med disse tallene skal NetCom Venner med abonnementet SmartTalk gi 18 og 15 prosent billigere pris for gjennomsnittskunden, avhengig av om kunden vil ha subsidiert telefon eller ikke.

Les også:

- Norges beste venneløsning?
- Ring gratis til halve Norge
- Satser på tekstgale ungdommer

Annet regnestykke

Telenor er ikke overraskende uenig i regnestykket og har laget sin egen versjon. Her sammenligner de løsningen med flere NetCom-abonnement, i tillegg til å legge til grunn at de med venneabonnement ringer 33 prosent mer enn gjennomsnittskunden. Da viser summen at NetCom SmartTalk med NetCom Venner er rimeligst, mens Telenor FriVenner gir en rimeligere løsning enn de andre NetCom-alternativene i regnestykket.

- Vi mener ikke at Telenor FriVenner er best i enhver sammenligning, men at det er en god løsning. Spesielt om vi tar i betraktning elementer som tjenester, dekning og lignende, sier informasjonssjef Anders Krokan i Telenor til Amobil.

Telenor skal ha basert sin markedsføring, som ifølge NetCom er villedende, på ordlyden i en test i Nettavisen, der de ble kåret til ”Best for flest”. En test NetCom er grunnleggende uenig i.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen