Krangler og slår opp via SMS

Krangler og slår opp via SMS

Dette fremgår av rapporten SMS-flørtere, mobilposører og mobilblottere fra universitetet i Trondheim (NTNU). Rapporten baserer seg på spørreundersøkelser foretatt blant ungdom i Oslo og Stavanger.

En av fire
Som så ofte før er det de unge som leder an i utviklingen, og fjortisene kan med dette synes uenige med seniorforsker Richard Ling i Telenor som i forrige uke uttalte til NRK at det anses som dårlig folkeskikk å avslutte kjærlighetsforhold via SMS-meldinger.

Blant de spurte er det nemlig de under 16 år som i størst grad innrømmer å ha dumpet kjæresten ved hjelp av en SMS. Nesten en fjerdedel av disse har benyttet SMS til formålet.

Slik fordeler SMS-dumperne seg etter alder:
  • Under 16: 23 prosent.
  • 16-17 år: 13 prosent.
  • 18-19 år: 9 prosent.
  • 20-23 år: 9 prosent.
  • 24 år og eldre: 11 prosent.
Russekrangling?
Selv om forskjellene er små, slipper de yngste deltakerne å trone øverst også blant dem som krangler via SMS. Den æren overlates til 18- og 19-åringene.

Både i gruppen 16-17 år og gruppen 18-19 år svarer 17 prosent av de spurte at de ofte krangler så bokstavene flyr og fillene fyker. Legger vi til andelen som innrømmer at de gjør det en sjelden gang iblant, så er det derimot sistnevnte alderssegment – de som snart skal bli eller nettopp har vært russ – som totalt sett krangler mest. Over sju av ti 18- og 19-åringer SMS-krangler, mot seks av ti 16- og 17-åringer.

Både tekstmeldingskrangling og SMS-dumping fordeler seg jevnt blant gutter og jenter. Derimot finner vi en kjønnsforskjell når vi ser på hvem som diskuterer mest via SMS, for der er jentene de ivrigste, fastslår NTNU-rapporten.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen