Kraftigste klynge enda kraftigere

Med oppgraderingen blir klyngen, som ved levering i fjor var Norges kraftigste Linux-klynge, igjen Norges kraftigste. Den aggregerte ytelsen på 20 teraflops sender klyngen også høyt opp i Europa.

Da klyngen ble levert i fjor var det snakk om 500 Dell 1855 bladservere, to administrasjonsnoder og to front end/IO-noder. Ytelsen var på 7,6 teraflops. Utvidelse nå består av ytterligere 260 Dell PowerEdge 1955 bladservere, samt to til front end/IO-noder. Dette plasserer klyngen på 29. plass på den nyeste listen over verdens kraftigste klynger, rangert etter teoretisk maksimal ytelse i teraflops, ifølge en pressemelding fra Dell.

Klyngen er den nest kraftigste Dell har levert i Europa, mens den er den sjette kraftigste selskapet har levert globalt, igjen rangert etter teoretisk maksimal ytelse i teraflops.

Den samlede verdien på serverne Hydro fikk levert til klyngen i fjor var på omtrent 20 millioner kroner. De nye serverne har en samlet verdi på ca. 13 millioner kroner.

Med så mye kraft er naturligvis spørsmålet hva den skal utnyttes til. Svaret er bearbeiding av geofysiske data i sammenheng med Hydros oljeprosjekter. De enorme datamengdene dette innebærer krever ekstremt kraftige maskinvare og regnekraft. Klyngen vil kjøre Linux fra Red Hat og administrasjonsprogramvare fra Scali.

(Kilde: Pressemelding fra Dell)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen