Kraftige Qosmio-bærbare på vei

Toshiba satser i Norden med en rekke nye modeller, og nå blir også Qosmio-serien utvidet. De nye multimedia- og spillmodellene heter F50, G50 og X300.

F50 er en 15,4-tommer mens G50 strekker seg til 18,4 tommer. Maskinene er ment som portable desktoperstattere. Disse to maskinene følger den nye design-trenden fra Toshiba som vi tidligere har skrevet om.

X300, en 17-tommer, vil derimot skille seg ut designmessig. Her er det snakk om "Fire Shark"-rødt LCD-cover med flammemønster og røde LED-lamper. I tillegg skilter maskinen med høyttalere fra Harman Kardon og integrert subwoofer.

Toshiba Qosmio X300
Toshiba Qosmio X300

Under panseret

Både F50 og G50 kommer med Quad Core HD Processor SpursEngine SE1000. Dette er en Cell-basert hjelpeprosessor som vil ta seg av oppgaver som behandling av HD-video. Maskinene skal derfor blant annet kunne oppskalere DVD til HD, samt sanntidskode digital-TV til MPEG4.

De to maskinene har lagringskapasitet på opptil 640 GB fordelt på to harddisker. Av minne kan man øke opp til 8 GB.

X300 kommer med Intel Core 2 Duo Extreme, SLI-grafikk, samt også doble harddisker. Grafikken vil trolig nærmere bestemt bestå av Nvidia Geforce 9700M GT, eventuelt 9800M GTX.

Ansiktsgjenkjenning

Maskinene skal inkludere programvare som gjør det mulig for PC-ene å gjenkjenner personer på skjermen, indeksere ansikter, og finne frem til bestemte ansikter i videoer. I tillegg skal det integrerte webkameraet kunne brukes til å styre videoavspilling via håndbevegelser.

Toshiba Qosmio F50
Toshiba Qosmio F50

Toshiba Qosmio F50, G50 og X300 vil være tilgjengelige i juli.

(Kilde: Pressemelding fra Toshiba)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen