Kraftig vekst i søppelmeldinger på SMS

Det er selskapet Wireless Services Corporation (WSC) som har fått gjennomført undersøkelsen. – Alle hater spam (uønskede masseutsendte meldinger) enten meldingene dunper inn på PC-en eller mobiltelefonen, sier Rich Begert i WSC.

For amerikanske kunder kan det dessuten bli en kostbar affære, ettersom flere operatører tar betalt også for innkommende SMS-meldinger.

Svindel
Den kraftige økningen i SMS-spam henger sammen med at søppelpostdistributørene stadig finner nye måter å spre sine budskap på. Enkelte spam-meldinger er svindel som forsøker å lokke mottakeren til å ringe kraftig overprisede tjenester. Andre kan inneholde ormer som endrer innstillinger på mottakerens telefon og sprer seg til andre telefoner, sier Begert.

Å stoppe mobilspam med lovendringer har trolig lite for seg, ettersom søpleposten sendes fra servere i land der slike lover ikke gjelder.

Operatørene må rydde opp
I følge en undersøkelse gjort av St.Gallen Universitet i Sveits, vil mobiloperatører som ikke klarer å stoppe slik spam risikere at kundene flytter sine abonnement. – Operatører som ikke klarer å komme problemet i forkjøpet risikerer kundeflukt, uønskede lovpålegg og økt pågang på kundesentrene, sier Begert.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen