Kraftig prisnedgang for Opteron

Nedgangen i prisene for 24x-versjonene av AMD Opteron kan nesten karakteriseres som dramatisk, men prisjusteringene har foregått uten så mye et hint om en pressemelding fra AMD sin side. Prisene har nå blitt kuttet med opp til flere tusen kroner for enkelte modeller.

Så vidt vi kan se, gjelder priskuttene alle toveismodellene i Opteron-serien på tvers av PR-rating og hastighet, mens enveis, fireveis og åtteveis-utgavene står omtrent på stedet hvil.

Over de siste to dagene har derimot prisen på Opteron 242 gått ned med nærmere 800 kroner fra 2910 til dagens 2187, Opteron 244 gått ned med rundt en tusenlapp fra 4295 til 3227, og "toppmodellen" Opteron 248 har sunket med nesten 900 kroner fra 7675 til 6831.

Det største prisfallet er forbeholdt den nest beste Opteron-modellen, Opteron 246, som har gått ned med over 2000 kroner fra 6319 kroner til dagens laveste pris på 4314 kroner, ifølge prisguiden.

Den eneste toveisprosessoren som forblir uendret er Opteron 240, som allerede er nokså rimelig priset på 1999 kroner.

Ikke alle netbutikkene ser ut til å ha fått med seg prisnedgangen enda, men det er trygt å anta at de fleste vil ha oppdaterte priser innen slutten av uken.

Det har versert rykter på theinquirer.net om at AMD kanskje kunne komme til å redusere Opteron-prisene tidlig i mai, sammen med spekulasjoner i at kuttene ville sammenfalle med lanseringen av Opteron-prosessorer med transistorer på 90 nanometer. Den første delen av disse ryktene har vist seg å være sanne, så nå spørs det om ikke dette er et tegn om nært forestående 90-nanometers Opteron-prosessorer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen