Kraftig Powershot S80 fra Canon

Se større bilder i produktguiden

Canon har lansert en arvtaker til S60 og S70, nemlig S80. Det nye kameraet er mindre enn forgjengerne, og har fått 8 megapiksler. Det er utstyrt med et høykvalitets zoomobjektiv med 3,6x optisk zoom, tilsvarende 28-100mm. Dette er med andre ord et kamera som tilbyr vidvinkel. Dette er det samme objektivet som på S70

Kameraet er solid bygget, men kanskje litt klumpete. Det er ganske rektangulært, og minner kanskje mest om en bitte liten Pixma iP4000-skriver. Utførelsen er i ”Piano Black”, som ser ganske stilig ut, men som lett får fingermerker.

Objektivet er beskyttet at et skyvedeksel, som gir optimal beskyttelse når kameraet er slått av. Betjeningene på baksiden er litt annerledes enn vi er vandt til fra et kompaktkamera, men tror det går fort å lære seg. Det er et dreiehjul og en god del knapper, som gir tilgang til mange funksjoner uten å måtte gå inn i menyene.

I tillegg til vanlig videofunksjon, med opptak i 640 x 480 med 30 bilder i sekundet – noe alle disse tre kameraene støtter, har S80 også mulighet for å ta opp i 1024 x 768 med 15 bilder pr. sekund. Maks størrelse på opptaket er 1 GB.

Kameraet har tilsynelatende alle de fotografiske funksjonene man måtte ønske seg, og har til og med noe som kalles "Focus Bracketing". Dette kan vi bare forstå som en funksjon som tar tre bilder etter hverandre, med ulike fokusinstillinger, for å være sikker på å gi deg et bilde i fokus, selv om man er usikker på den helt riktige innstillingen. Av en eller annen grunn har Canon valgt å ikke tilby RAW-format på dette kameraet, slik det var på forgjengerne. Vi tror en del brukere vil savne det.

Se større bilder i produktguiden

Skjermen på kameraet er på hele 2,5 tommer, men dessverre er ikke oppløsningen høyere enn 118 000 piksler. Dette er den samme skjermen som på de nye Ixus-modellene. Denne oppløsningen mener vi er for lav til en så stor skjerm, og er bare nyttig for litt svake øyne, som trenger litt større detaljer i menyer osv.

Hvis du ønsker mer vidvinkel eller tele, er det vidvinkel- og telekonverter å få som ekstrautstyr. Det er finnes også et undervannshus.

Dette er et entusiastkamera for deg som vil ha alle kreative muligheter og høy kvalitet hele veien, men som ikke ønske å bære på – eller betale for – et speilreflekskamera.

Kameraet er ventet på markedet i september, og har en veiledende pris på 5600 kroner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen